farligt sex

Hon har gjort det igen! Clara Lidström aka Underbaraclara har skrivit en viktig och skarp debattartikel i en av de stora kvällstidningarna. Dagen skriver om det här.

Det här är ett viktigt ämne som borde snackas om oftare. Tyvärr har vår kultur och vår extrema rädsla för att vara skam och skuldbeläggande gjort att vi inte har några öppna och offentliga samtal om detta. Idag är det ofta inga problem att prata sex i fråga om hur mycket vi konsumerar det, för det symboliserar på något sätt frihet och status. Men att ta upp alla nackdelar med att ha sex hur som helst. Det tas inte upp. Clara skriver utifrån Påvens uttalande i veckan att kondomer inte är vår lösning på HIV. Hon för fram en väldigt viktigt poäng "Att vara ung är svårt. Påven sätter fingret på en viktig, men känslig punkt. Fokus måste ligga på att skapa mogna, trygga individer, med förmågan att fatta kloka beslut. Att strunta i det är att svika en hel generation, både här i västvärlden och i Afrika".

Faktum är att vår bångstyrighet när det kommer till denna fråga kostar samhället väldigt mycket pengar varje år. Precis som vår älskade alkoholkonsumtion. Upp till debatt! Kolla in Aktuellt ikväll där Clara medverkar och läs hennes artikel!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s