allt börjar med din Gudsbild

Du kan förändra världen genom att först förändra ditt sätt att se på din värld.

 

Och allt börjar med din Gudsbild. Vilken roll spelar Gud och vem Han är i ditt liv? Gud som skaparen, den som har skapat dig sådan som du är. Han som skapat himmel och jord och allt däremellan. Vad innebär det i ditt liv? Den allsmäktiga, Han som förmår göra allt. Han som inget är omöjligt för. Han som kan bota sjuka och läka själsliga sår. Fridsfursten, Han som kommer med frid, som ger dig vila på gröna ängar. Han som skänker ditt orosfyllda hjärta ro. Han som är Jag är, Han som existerar i nuet. Som vill möta dig här och nu. Han som hjälper dig att möta verklighetens ibland fasansfulla insikt.

 

Du kan förändra din värld genom att först ändra ditt sätt att se på dina möjligheter.

 

Det bor en enorm överlevnadsinstinkt i oss. Denna kan driva oss genom de värsta situationer för att vi ska få överleva. Jag tror dock att vi oftast tänker på överlevnadsinstinkt som något som endast handlar om vår fysiska överlevnad. Jag tror vi har den minst lika mycket till vår psykiska överlevnad. För att vi ska överleva som dem vi är. För att vi ska kunna leva med de gåvor, erfarenheter och förutsättningar som vi har. Och här i ligger vår utmaning. Att slå sig loss och våga leva ut det liv man är skapad att leva. Fullt ut.

 

Kanske är det så att vi som har rätt bekväma liv sällan får upptäcka hur enorm denna överlevnadsinstinkt är. Och ännu värre är, att vi har så trygga och inrutade liv att vi ibland låter det stå i vägen för oss att vara oss själva. Mallarna är för tydliga och vår trygghet ligger i den sociala gemenskapen. Då är det inte lätt att bryta sig loss och vara annorlunda. Även om det som är annorlunda egentligen bara är att vara den du är skapad till att vara.

 

Du kan förändra världen genom att först förändra din egen!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s