att bli helig är att bli hel

Jag har varit hemma ovanligt länge den här julen. Det var längesedan jag hade en jul så lugn och full av tid för gemenskap med familj och vänner. Men det var riktigt skönt och jag behövde det verkligen. Jag har nya krafter för det nya året, nytt hopp och nya drömmar. Jag är också fortfarande trött och jag går bitvis fortfarande i uppförsbacke. Men det går åt rätt håll och det är jag så tacksam för.

Jag valde att lägga till ett citat till min sida. ”Att bli helig är att bli hel”. Den här hösten har dessa ord följt mig. Det har blivit så tydligt, tydligare än någonsin tidigare att kristendom handlar om läkedom, om hoppet och om förtröstan. Vi lever i en trasig värld som präglar oss på så många sätt. På fler sätt än vi förstår. Att läsa bibeln och våga tro på det som står handlar om att våga lita på att det finns en annan berättelse och en annan världsbild än den som jag har för mitt liv.

Det farligaste och mest okristliga man kan göra är att acceptera trasighet, sår och misslyckanden som något vi förtjänar. Eller som något som vi bara ska acceptera och lära oss leva med. Förstå mig rätt, vi behöver alla förstå vår trasighet och leva i den vetskapen. Men det slutar ju inte där! Den vetskapen är oerhört viktig men tappar hela poängen om vi inte också förstår att Gud är stor och vill komma med läkedom, försoning och frid! Och när jag säger läkedom så är det inte alltid den medicinska läkedomen som kommer även om den också kan vara ett svar på bön. Alltför ofta glömmer vi bort vårt inre och det behov vi har att bli hela på insidan.

Livet trasar ned oss på olika sätt. Därför att livet innehåller sådana ingredienser. Men vårt kristna hopp är att det finns möjlighet att få förlåtelse oavsett vad det är vi gjort. Att det finns försoning i sådant som under lång tid inte haft någon lösning.

Jag har suttit och sett på en dokumentärserie från svt med mina föräldrar de senaste dagarna. En serie som handlar om en grupp som under 3 veckor ska leva som kristna. Det finns mycket som väcker frågor kring dokumentären. Men också mycket som inspirerar. Om du inte redan sett dem så önskar jag att du tog dig tid innan den 14 jan för att se åtminstone första avsnittet av ”Bibeln för nybörjare”.

Serien har på flera olika sätt visat på hur bibeln och den kristna livsstilen berör och påverkar helt vanliga människor. Och det som jag tycker lyser igenom hela serien och som blir extra tydligt i sista avsnittet är hur Guds ord leder till att människor lär sig försonas med sådant som de tidigare brottats mycket med.

bibeln för nybörjare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s