var börjar man?

De senaste dagarna har gjort mig så trött på landet Sverige. Framförallt på vår ogästvänlighet. På vår lagstiftning. På vår fyrkantighet. Vår hjärtlöshet. På våra regler och hur vi skyddar oss själva genom att aldrig tänka själva.

Svenska myndigheter och lagstiftare verkar ha satt på sig hörselkåporna och myndighetsutövarna verkar ha lämnat hjärtat kvar hemma. Hur ska man annars förstå hur man kan fortsätta att skicka tillbaka flyktingar från minoritetsgrupper från Irak? Det är inget påhittat problem det här med att minoritetsgrupper i Irak lever osäkert. Amnesty vittnar om det, likaså Röda korset, europadomstolen, UNHCR med flera och ändå vill Tobias Billström ha fler bevis till varför dessa människor behöver få stanna i Sverige.

Dagen har tagit upp detta ur flera olika vinklar. Artikeln jag hänvisar till i länken handlar om en präst, gammal studiekamrat till mig, som var med och demonstrerade vid ett av de senaste tvångsutvisningarna. Du kan även lyssna på en intervju med honom här .

Det är inspirerande att det finns personer som offrar lite av sin tid och bekvämlighet för att stå upp för det de tror på. Jag önskar jag skulle vara mindre lat på det området. Jag antar att vi alla kan göra något för att bidra till en förändring.

Amnesty kallar till blixtaktion.Var med och påverka genom att delta här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s