påmind om vilan

Det är fastetid och jag har tagit beslut om vad jag vill lägga min tid på under fastan. Utan att jag märkt det har min tid trots detta blivit fylld med ännu mer saker. När jag skurit ned har något annat kommit och tagit dess plats. Det tog för lång tid innan jag insåg vad som hände.

Det är inte bara den här veckan. De allra flesta har sett likadana ut. Jag har hängt på, njutit i fulla drag av fläkten och tagit vara på tillfällena. Men rätt som det var hade jag inte längre den där extra tiden som jag gjort utrymme för. Av någon anledning verkar det fungera så. Och det kan vara okey att livet är hektiskt och full fart ibland. Men jag tror inte vi mår bra av att sätta det i system. Någonstans måste vi få utrymme för att återhämta oss. Bli stilla, så att vi kan lyssna in oss själva men också lyssna in Gud. Jag tror det är jätteviktigt att vara medveten om vad det är för saker som slukar vår tid. Oavsett om det är bra eller dåliga saker. En massa bra saker som tar bort tid för eftertanke och vila blir tillslut inte särskilt bra.

Mitt i våra planeringsdagar på Öland var det inplanerat en stund av vila. Vi begav oss till Köpinge kyrka där en organist spelade några väl valda stycken för oss.

Vi fick en varsin bänk där vi fick sitta, ligga eller stå på huvudet.

Efter en kort text ur ”Långsamhetens lov” fick vi sen på bästa sätt vila. Det var så efterlängtat att det kändes som mitt hjärta skulle gå sönder. Jag hann tänka så många tankar. Be utan avbrott och sen bara ligga och vila i vetskapen om vem Gud är och vad det innebär i mitt liv.

Då väcktes en hunger i mig. Efter mer vila av det slaget. Så imorse var jag ute tidigt för att möta dagen vid havet.

Det var den bästa starten på dagen jag varit med om tror jag. Det blåste upp till storm och jag påmindes om bönerna som vi bad ut i helgen. Om stormarna och vårregnet. Och jag fick öva mig i att sträcka ut mina händer i tacksamhet över att Gud är god och vet precis allt vad jag behöver och drömmer om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s