dödligt mode

När jag varit ute och föreläst har jag pratat om det ständigt återkommande slitna jeansmodet. Det verkar inte riktigt släppa taget utan det kommer i nya varianter nästan varje säsong. Jag har själv fallit offer för modet och tycker det kan vara riktigt snyggt med lappade och lagade jeans. Fördelen med att jobba på secondhand är att man kan få tag på jeans som slitits genom vanlig användning. Vi har orginalen hos oss och dem ska vi vara stolta över.

Annat är det med jeansen som på konstgjort vis ska slitas till att se riktigt använda ut. De slits på sådant sätt att de som sliter på dem riskerar livet.  Inte ett mode jag vill lägga mina pengar på.

Jag har hört om ett företag som på naturligt sätt (genom att bära jeansen varje dag) sliter på jeansen och sen säljer till andra som inte är beredda på att lägga ned det engagemanget för hålet i bakfickan. Det känns som ett något bättre alternativ och kanske kan vara en affärsidé att utveckla?

Arbetarna kan dö av dina byxor | Nyheter | Aftonbladet. Länken ger dig lite mer kunskap inom området. Det finns mycket mer att säga men jag uppmanar istället dig att vilja våga engagera dig. När du får tid, och lust.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s