en liten stund med våren

I några dagar har jag längtat och idag blev det av. Jag tog på mig några lager kläder och stoppade ned min kamera i cykelkorgen. Sen tog jag mig till den plats där jag verkligen känner vila. För jag behövde tänka ut en del tankar. Och när jag satt där och försökte tänka dem klart så blev jag så frustrerad för det gick inte. Så jag var tvungen att ta fram telefonen och skriva ned dem. Och helt plötsligt flöt orden och meningar skapades som jag inte ens hunnit tänka.

Och jag insåg att det jag gör när jag skriver. Det är mitt sätt att andas, jag får utlopp för snurret. Jag hinner sätta punkt och jag kan se på det jag tänkt med lite distans.

Men det får också ett eget liv. Det är som att tankarna är i fingrarna innan de når min hjärna. Och jag får följa med på en resa där jag får lära känna mig själv genom att låta fingrarna dansa över tangentbordet.

Jag kommer på mig själv med att skämmas för de saker som växer hos mig. Som ännu inte är så mycket att skryta med. Som man kan tycka alltid borde ha funnits. Eller som är så naturligt att man inte ens tänker på att det är något som måste få växa fram. Och det blev så talande när jag gick i en kal skog som var full av små spirande löv. Det såg så märkligt ut med de vackra små bladen på de stora grenarna. Träden som stått där i en evighet som ändå måste låta det växa ut nytt bladverk varje år. Jag insåg att jag är precis som ett träd. Det håller på att växa ut nytt bladverk och det kan kännas konstigt med proportionerna eftersom trädstammen är så stor och bladen som knoppar ut är så små. Men varje litet blad på stammen vittnar om en sån växtkraft, om livskraft och enormt mycket hopp.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Britta skriver:

    Tack. Än en gång blir jag berörd och förvånad över hur mycket jag känner igen mig i dina ord. Tack för att du delar med dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s