har hunnit ikapp det förflutna och tagit rejäla kliv framåt

För fyra år sedan packade jag samma väska och åkte till samma land. Landet med de väldiga kontrasterna, Etiopien. Då för att göra en fältstudie. Nu för att få en välbehövlig paus från livet här hemma i Sverige.

Förra gången jag åkte var mina förutsättningar helt annorlunda. Resan blev betald genom mina studier och jag hade massor att läsa och förbereda inför min resa. Dessutom åt jag malariamedicin som gjorde att jag helt tappade fotfästet. Veckorna innan resan som redan var lagom nervösa gjorde mig till ett nervvrak. Jag hade mardrömmar och fruktansvärda ångestattacker. Jag är ändå rätt luttrad på det området men det där var det värsta jag varit med om. Så jag slutade ta medicinerna men inte hjälpte det inför resan (det tog över ett år innan jag var stabil igen). Så min resa till Etiopien var fylld av dåliga minnen. Inte av landet eller det jag såg. Utan snarare av mig, och av vad jag ville och inte förmådde.

Så den här resan blev något av en revansch för mig.

Den här gången hade jag inte tid att vara nervös. Jag struntade i malariatabletterna och jag hann knappt tänka på vad som låg framför. Jag bara längtade efter att få sätta mig på flygplanet och veta att något låg framför som var annorlunda.

Jag har haft fantastiska dagar. Förvånat mig själv och andra med hur jag hanterar olika situationer. Och jag har sett massor. Ibland mer än jag ville se.

Jag är så tacksam över att jag fick den här möjligheten. Att jag gjorde slag i saken och åkte. Så tacksam över att saker kan vara så annorlunda. Att man kan förändras inombords. Att det aldrig är försent. Och att det alltid alltid finns hopp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s