levande vatten och växtkraft

Idag stängde vi tidigare på jobbet. Jag har varit så trött. Min rygg har gjort ont och vi har haft riktigt intensiva dagar. Så jag tog tillfället och drog till min kolonilott. Kanske inte så bra att hålla på och gräva kanske men det kändes som det gjorde gott både till kropp och själ!

20110623-064601.jpg

Först flyttade jag på telefonstolpen för att få mer utrymme att gräva på.

20110623-064721.jpg

Sen grävde jag bort 70 cm gräsmatta som jag flyttade till ett ställe där Siv haft svårt att få gräset att gro.

20110623-064840.jpg

Sen ställde jag de plantor jag fick av mamma vid ena kanten. De väntar på att bli utplanterade. Men först ska jag se till att de får riktigt fin jord att sätta rötterna i.

Jag tänker rätt mycket på det här med livslust och växtkraft. Vad är det som gör att vissa personer liksom kan bubbla av liv och allt de tar på blir frodigt?

Jag tror att alla människor har tillgång till denna kraft. En källa av levande vatten.

20110623-082237.jpg

Vi måste bara sträcka oss och ta emot den. Det är avgörande om man ska få det levande vattnet. Beslutet om att man vill ha det. Men inte bara det.

20110623-082410.jpg

Om vi inte har kärl att ha det levande vattnet i så spelar det ingen roll hur mycket Gud låter det regna över oss. Vi måste göra utrymmen i våra liv, i våra hjärtan så att det levande vattnet får fylla oss. Först då kan det rinna över!

Hur gör man utrymme för det levande vattnet? Hur tar man emot livslusten?

Jag tror det är ungefär som när man har en trädgård. Du måste först bearbeta jorden så att fröet kan gro. Det kan innebära att du måste bearbeta dig själv, dina motiv, ditt förflutna och dina drömmar om framtiden.

Sen måste man så i rätt tid. Man behöver ha tålamod det är inte alltid så att allt händer exakt när vi tycker tiden är inne. Ett frö kan dö om man sätter det för tidigt på våren. Det är samma sak med oss. Bra saker som startar i våra liv kan dö ut om det händer oss när vi inte är redo för det.

När man sått får man vänta. Ja precis så är det med oss människor med. Saker tar tid. Det får göra det. Under tiden kan vi lära oss tålamod.

Det är något som är bra att ha.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s