saker som gror

Just nu tar jag tid att hänga i kolonilotten. Det växer där så det knakar!! Det är så härligt att se raka rader med gröna små blad, visserligen ser alla typ likadana ut nu. Men om bara några dagar kommer man se att en del blir spenat. Andra räddisor och någon annan sallad. Det känns spännande minst sagt.

Jag tänker mycket på sånt just nu. Kolonilotter, köra bil, facebook-kapningar och hur man får rum med så mycket häng som möjligt med sköna människor. Livet innehåller mycket. Ska man hänga på tills semestern kommer? Eller bromsa och tänka att det är ju faktiskt en dag imorgon också…?

Nej jag tror jag hänger på. Det här är sista veckan av predikoförberedelser. Till den här söndagen har jag en hel del förberett sen tidigare. Om det blir uppehåll i vädret kommer jag bege mig ut för att plocka bär. Det är sådant som är viktigt och som jag mår bra av.

Jag gillar sommaren, det är en tid då man får skörda saker som är sådda under året. Och man får vila, lägga undan saker. Förbereda för något nytt. Jag är alltid förväntansfull inför hösten och känner att sommaren är tiden inför det nya som kommer med en ny hösttermin. Och även om jag inte går i skolan längre kan jag inte skaka av mig den känslan. Hösten innebär nytt mer än nyår eller någon annan dag.

Åh jag blir inspirerad bara av att tänka på det. Hur ska jag nu lyckas varva ned så jag kan sova?!

(Förövrigt kan jag tipsa om att det inte är så smart att måla tånaglar direkt efter att du målat naglarna på fingrarna. Dels för att de kanske inte hunnit torka än. Men också därför att du kanske blir lite extra klantig och slänger iväg hela nagellacksflaskan på ullmattan och den etiopiska filten. Typiskt dumt bara.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s