dagens insikt

Idag kom jag på att jag väldigt ofta kalkylerar med den tråkigaste eller värsta versionen av verkligheten när jag tänker framåt. Inte för att jag inte tror att saker kommer bli bra. Jag vet att det kommer bli hur bra som helst. Men det där känns liksom lite längre bort. De kommande månaderna tänker jag alltid de sämsta versionerna. Vilket ganska ofta kan resultera i att jag bokar in roliga saker för att få in lite kul där framme. Så att det iallafall finns något där att se fram emot.

Och så när de där dagarna och veckorna kommer som jag utifallatt bokat roliga saker på så är det fullt av dem. Fullt av roliga saker hela tiden.

Och då kommer jag på. Att ibland kanske man behöver säga nej också till roliga saker. Därför att det ganska troligt är så att det kommer bli mycket att göra ändå.

Men hur väljer man ut vilka saker man ska satsa på?

Jag ska lära mig såsmåningom. En del saker är så nya att jag behöver tacka ja för att få chans att testa på och utvecklas. Andra saker bara måste jag göra igen. Men däremellan, och ännu mer ofta, planeras det in gemenskap och kolonilott. Andningshålen är så viktiga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s