min tonårsdröm gick i uppfyllelse!

För snart två veckor sedan höll jag en predikan i Södertälje. Det är nog en av de största utmaningarna jag tagit på mig rent känslomässigt. Församlingen jag talade till är den som fostrat mig. I kyrkbänkarna satt bönetanterna och farbröderna, föräldrarna till mina jämnåriga vänner, mina föräldrar och en hel del nytt folk.

Jag hade god tid på mig. Egentligen ändå sen jag som tonåring låg om nätterna och predikade inför den där skaran. Ibland i min tonårsiver kunde jag vara så frustrerad över vissa saker och så pepp på Jesus så jag var tvungen att ligga och berätta om att Han faktiskt är verklighet och att det får konsekvenser i våra liv.

Kanske inte så konstigt att predikan fick handla om det. Det är ju fortfarande mitt favoritämne!

Något av det roligaste med den upplevelsen var allt jag fick efteråt. Både kända och okända ansikten gick fram för att tacka mig, ge mig en kram och tala om hur glada de var över det jag delade. Det var verkligen fint!

Då när jag var en frustrerad tonåring kunde jag längta tills jag skulle bli vuxen så folk skulle lyssna på det man hade att säga. Det kändes nämligen som att jag så fort jag skulle säga något då fick den där blicken ”flicka lilla vänta så ska du se att det går över”. Men det gick inte över. Ivern dog inte även om frustrationen är utbytt mot kämparglöd och målmedvetenhet. Och jag fick chans att tala ur det mitt hjärta bankar allra mest för. Jag fick chans att med egna ord berätta och jag blev lyssnad på. De tog mig på allvar. Tonårsflickan som jag hade med mig i bakfickan hon blev bekräftad. Och störst av allt, Gud var med!

Det är en upplevelse jag är väldigt tacksam över!

Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. lisa skriver:

  Hurra!

  (keep it up!)

 2. Sara skriver:

  Den hade jag gärna lyssnat till!!

  1. yosofine skriver:

   Det går att göra i efterhand på södertäljes hemsida. Så kommer det en ny chans den 12/8 i Torpladan utanför Örebro!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s