enkelhet är frihet

De orden har jag sugit på länge. Och de har tagit fäste i mig på många sätt. Jag har den senaste tiden rensat hemma och fortsätter med det.

20120328-110405.jpg

Enkelheten tar sig många olika uttryck. Jag längtar efter ett hem som inte väller över. Man kan antingen drömma om ett större hem, eller ta itu med det som finns i det man bor i just nu.

20120328-110653.jpg

Tror att vi ofta tänker att lösningen är att finna längre fram. Och att man istället för att arbeta med nuet sätter sig och väntar på det där längre fram.

20120328-110919.jpg

Att inte möte nuet med alla konsekvenser det för med sig är det värsta man kan göra för sig själv och sin framtid. Förnekelsen får fäste och du blir låst i en känsla som skapar rädsla. Rädsla skapar kontroll medan kärlek befriar.

20120328-111232.jpg

Att utsätta sig för kärleken till sig själv och livet. Och att ta emot kärlek från Gud och medmänniskor är det svåraste men viktigaste uppdrag vi har som människa.

I takt med att kärleken tränger på blir det lättare att se klart. Och med blicken på målet är det inte svårt att skala bort allt strunt vi samlat på oss genom livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s