när det inte blir som man tänkt

Det är två och ett halvt år sedan det brast, snart tre år. Och jag tror att jag är rätt mycket ute på andra sidan av den erfarenheten. Ytterligare en pärla i mitt halsband.

20121007-121535.jpg

Det var inte så att det kom som en chock. Men ändå var den där dagen då vi tog steget så dramatisk och hjärtskärande. Jag såg ingen väg fram, allt var svart.

Vi hade till och med börjat planera vårt bröllop. Jag hade köpt en massa fina spetstyger på second hand som jag skulle sy min klänning av. Jag hade köpt fina spetsar som det skulle dekoreras med. Vi hade till och med fått tag i min drömlägenhet den jag bett om. Det verkade ett kort kort tag som att jag verkligen skulle få det sådär som jag hade längtat och drömt om.

Du hör alla ”jag” va? Det var nog tyvärr så att det var för lite vi. Av olika anledningar var det så.

Det har nu gått två och ett halvt år och livet är inte längre svart. Det tog några månader att ta sig igenom det värsta. Men när jag kommit över chocken över den spruckna drömmen och sorgen över en förlorad vän. Då kunde jag börja ta emot livet på ett nytt sätt. Jag valde att lägga ned mina höga ambitioner och krampaktiga försök att få livet att bli så som JAG ville. Jag valde att lägga ned mina drömmar och min längtan i Mästarens händer. Jag fick börja om.

20121007-121639.jpg

Jag fick tillbaka sidor hos mig som jag glömt bort. Fick tid att odla nya sidor. Fick utrymme att utforska livet och mig själv och Gud ännu mer. Livet fick fler färgnyanser. Och en tacksamhet infann sig. När jag ser tillbaka kan jag så tydligt se att Gud har lett mig in i de saker som jag drömt och längtat efter. Men i den tid då Han har tänkt att det ska ske. Ibland vill vi att det ska gå så fort. Ibland vill vi hjälpa Gud att jobba lite snabbare. Min erfarenhet är att det sällan lönar sig.

Sorgen över en förlorad vän finns kvar men jag är oändligt tacksam att vi inte pressade oss mer än vi redan gjort. Tacksam att vi fick chansen att se att livet är större. Att Gud är större. Gud har lett mig vidare i livet, Han har gett mig nya drömmar och infriat löften. Han lyfte mig upp ur min smärta och skam och förvandlade min klagan till jubel.

20121007-121409.jpg

Under årets frizon använde jag alla de köpta spetstygerna till en installation. De fick stå som symboler över livets skörhet och skönhet.

 

20121007-121504.jpg

 

 

Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. Maja skriver:

  tack för att du delar detta! jag tror faktiskt jag behövde något sånt här just nu, och det väcker nya tankar hos mig.. 🙂
  önskar att jag hade vetat detta om din installation under frizon, då hade jag sett en annan skönhet (ytterligare) i det.

  1. yosofine skriver:

   Tack Maja för din kommentar! Jag har gått och klurat länge på om jag ens skulle berätta vad de stod för. Ville att det skulle vara öppet för tolkning. Och samtidigt känner jag att det finns ett värde i att berätta. /J

 2. Elin skriver:

  Helt plötsligt blev den där installationen mycket, mycket vackrare. Tack för att du delar med dig av det svåra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s