det här med att vara ung och ledare

Här kommer en länk till en blogg som drivs av min vän Josefine Arenius hon tog för någon dag sedan upp ämnet ungdomsledare som några av de viktigaste personerna i världen. Idag publicerar hon en bloggpost i samma ämne men författad av en av de där som en gång var en ungdomsledare.

Den är skriven av Pelle Lindvall som arbetat som ungdomsledare och som funderat kring vad den erfarenheten gjort med honom och hans syn på församlingen. Oerhört viktigt att du läser den! Det här är något som engagerar mig mycket.

Det här ämnet måste få mer uppmärksamhet. Vi jobbar med dessa frågor på olika sätt på EFK UNG bland annat har vi mentorsgrupper där alla nya ungdomsledare i vår rörelse får möjlighet att lära känna andra i samma position och dela erfarenheter och drömmar.

Jag har funderat mycket på hur vi lyfter fram och skapar möjlighet för de unga att bli nya ledare i vår tid. Det är en fråga som berör på djupet och tvingar mig, om jag nu vill Guds rikes bästa, att faktiskt göra något åt det. Jag ska försöka formulera något mer om detta framöver.

Peace

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s