mitt liv är inte mitt att äga

Rätt ofta nuförtiden pratas det om vår identitet på internet. Om hur vi trasslar in oss i jakt på bekräftelse på instagram, får prestationsångest av facebook och jagar följare på twitter.

Många brottas med hur de ska hantera social media.  Jag tror att grunden till allt engagemang måste vara att det är något jag faktiskt vill. För då kommer jag förhoppningsvis göra det hyffsat bra. Det andra bekymret, det här med vad, hur och när jag ska dela saker är kanske lite svårare.

Jag tror att man precis som i övriga livet behöver ha klart för sig varför man är till och vad ens uppgift är, även på internet. I mitt fall har det landat i vetskapen att jag finns till för att i allt jag gör göra Jesus känd, trodd och efterföljd. Det är min grund som jag står på. Det påverkar mina handlingar var jag än är och ibland är det en skitjobbig grund att stå på eftersom jag så ofta misslyckas. Och varför har jag nu den grunden? Jo därför att jag tror det är en av de viktigaste sanningarna om mitt liv efter att jag tagit emot Jesus. Mitt liv är inte mitt att bestämma över. När jag valde att följa Jesus så blev min livsuppgift plötsligt bestämd. Ett av de största bevisen på kyrkans sekularisering enligt mig är lögnen att vi äger våra liv. Det är inte så.

Vi behöver inte längre jaga efter meningsfullhet och bekräftelse. Gud har sett mig och Han har utrustat mig till att vara en hjälte för Hans rike.

Vem ger mig rätt att ha åsikter i olika frågor eller lägga mig i? Jesus! Han har kallat mig att vara en efterföljare och i och med det så räknas mitt liv och min röst i Guds rike. Det är genom Honom som jag har existensberättigande.

Punkt.

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s