gener och sånt

Jag inser det oftast inte förrän efteråt. Hur jag kör på, jäktar och pressar. Ansvarsfullt och duktigt lägger jag om prioriteringarna. Och många gånger kör jag på tills det nästan tar stopp och då måste jag tvärbromsa.

Men jag håller på att lära mig att bromsa tidigare.

Den här veckan har takten ökat dramatiskt samtidigt som det fyllts på med saker från olika håll som vill ha min uppmärksamhet. Livet händer och jag skjuter det åt sidan och tänker bara en liten stund till sen ska jag ta in det här som just nu händer.

 

Men så tänkte jag att. Nä, jag kanske inte ska tänka en liten stund till. Det är kanske just nu då det händer som jag får ta tiden att dra mig undan. För det kommer aldrig komma bra tillfällen. Alltid är det något som är så viktigt.

 

För någon vecka sedan såg jag ”i don´t know how she does it” och blev liksom sur på att hon inte sa ifrån. Jag tänkte att hon har ju inte ens ett livsviktigt jobb. Men vem kan avgöra vad som är livsviktigt? Och när livet är på spel, vad är det som är viktigt då?

Jag vet att jag har i mina gener att köra på. Vi gör så i min familj och släkt. Det är också något bra, vi är många driftiga personer som får uppleva mycket. Men jag har ju också lovat mig själv att inte bli sådan som inte hinner andas, eller njuta av knopparna på träden eller ta det där samtalet med en god vän.

 

När livet brister och det smärtar. Då får man ge sig själv tid att trycka på paus. Och det gör jag nu. Paus.

 

Jag längtar till uppståndelsedagen då jag får fira att livet övervunnit döden. Att det finns hopp i allt det mörka. Hur höstens död varje vår blir till ett hoppfullt liv. Årstiderna som vittnar om det eviga. Det hoppet vilar jag i idag och låter arbeten pågå medan jag sitter bakom en stängd dörr.

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s