det är parentesen som är livet

När döden gör sig påmind i livet och i synnerhet när den kommer för tidigt. Då sätter hjärnan igång på högvarv.

Vad lägger jag min tid på? Lever jag mitt liv fullt ut? Gör jag idag det jag är kallad till att göra? Tar jag tillvara alla tillfällen att njuta av vänner och visa min uppskattning?

Har under en tid gått med känslan av att jag på vissa områden lever i en parentes. Det är när det inte är exakt så som jag önskar, när drömmen går i kras eller när orken inte finns så man struntar i att fylla de lediga timmarna med roligt innehåll. Istället lever jag på som att det just nu mer är att härda ut. Och även om det som ska härdas ut egentligen bara är en liten del av hela vardagen är det lätt att just det projektet tar över känslan för hela den perioden i livet.

En dag slog det mig.

Det är parentesen som är livet. Det är nu när tiden är knapp och mycket vill fånga min uppmärksamhet som jag också ska njuta av vänners närvaro. Det är nu när jag behöver lägga i en extra växel som jag också måste öva mig i att andas, öva mig i de goda rutinerna och de heliga vanorna. Det är inte sen efter att jag bestigit just det här berget. Det kommer ett till berg, en ny grop och en annan omväg. Och det är det som är livet.

Det finns hopp.

20130325-081629.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s