när en dröm blir sann

Jag sitter just nu på ett kontor jag under flera år tyckte var en av de häftigaste arbetsplatserna. Skriver, visionerar och pratar om något av det viktigaste jag vet. Att vara Kristi kropp på jorden. 

 

Jag längtar efter så mycket mer än organisationstänk och förlegade strukturer. Jag längtar efter en livfull rörelse. Jag längtar efter mer utrymme för heliga initiativ. Jag längtar efter full fart mot samma mål. Nu sitter vi här och försöker formulera oss. Nu sitter vi här och börjar urskilja något. 

 

Som inspiration läser jag Carl-Henric Jaktlunds senaste blogginlägg om ”de äldres revolution”. Om hur flera generationer kan få arbeta tillsammans mot ett mål. Jag är så trött på känslan av att vi konkurrerar om utrymme. Jag önskar att vi istället ännu mer levde efter insikten om att skörden är stor men arbetarna få. Istället för ”skörden minskar och arbetarna är för många” som det ofta känns som. 

Och nu sitter jag då här på ett kontor med möjlighet att påverka i just dessa frågor. Är hemma på en plats som jag för 6 år sedan knappt vågade drömma om hade plats för en sån som mig. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s