jag drar till Afrika

På lördag åker jag och Lina som jobbar på festivalen Frizon till Sydafrika! Vi ska hälsa på vår vän Johanna som bor där nere och som nästa helg arrangerar en konferens för ungdomsledare från fyra olika samfund!

På en vecka ska vi besöka missionstationen i Nelspruit och möta kristna ledare där. Vi åker en dag till Swaziland för att besöka EFKs arbete där bland systerkyrkor. Och en dag till Krugerparken för att skåda Guds fantastiska skapelser. Sen beger vi oss till Mozambique och en tredagars konferens om ”att leva i världen men inte av den”.

Jag sitter just nu och förbereder det bibelstudie jag ska hålla under konferensen. Det är en välsignelse att få vara med om en sån här resa. Och det hade varit nog! Men nu ska jag även få dela med mig av något som ligger på mitt hjärta. Gud är så god och jag är så tacksam att få vara del i Hans stora plan. Tänk vad fantastiskt det är att vi får tillhöra ett annat rike. Ett rike som inte styrs av den här världens girighet och missunnsamhet utan som är präglat av kärlek, ödmjukhet och frihet!

Bjuder på en mening från kommande bibelstudie. ”We are living in a time when everything changes. And we are trustees of a faith that our parents and grandparents got for almost 100 years ago. The world is not the same but God is. The world has changed but God is still the same. But does that mean that the church will be, look and speak the same way as always?”

 

Jag hoppas att resan ger oss vila, perspektiv, mer tro och en förnyad övertygelse om vårt uppdrag här hemma i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s