spännande tider nu

Som jag skrivit tidigare så kunde jag aldrig tro att jag skulle få vara med och arbeta med EFK UNG, den kaxiga ungdomsorganisationen som tillhör ett samfund som andas kreativitet och nytänk. Men så har jag blivit en del av det. Och har tillsammans med brinnande unga och äldre arbetat på vad vi tror är vägen vidare.

Idag står det om vår process i Dagen!

Den 25 maj har vi representantskapsmöte inom EFK och då kan representanter från alla EFK församlingar vara med på ett första öppet samtal om frågan om hur vi bygger samfund för att nå våra mål till 2020! EFK UNG har sedan årsmöte den 16 juni och där kommer vi ta beslut kring frågan om vi vill fortsätta som egen organisation eller bli en del av EFKs organisation igen.

Såhär har EFK UNG skrivit kring vår längtan vidare!

”Vi tror på en enad församlingsrörelse där alla generationer är representerade. Och en gemenskap där alla olikheter får plats. Vi längtar efter
att lägga i en högre växel i arbetet för att breda ut Guds rike här på jorden. Vi tror att det kräver ett annat sätt att organisera vårt arbete.
EFK UNG har i sitt uppdrag arbetat med förnyelse och föryngring men har upplevt att det finns begränsningar när det görs från en sidoverksamhet. Vi har upplevt att vi varit ett ”uppskattat perspektiv” i arbetsgruppen, men barn och ungdomar är mer än så. Och det här är ett synsätt som också präglar den lokala församlingen. Om vi menar allvar med att de unga ska komma med förnyelse behöver ungdomsverksamheten mer inflytande, mer inflytande än att bara vara ett perspektiv.
Vi behöver mer aktivt på alla områden arbeta för att yngre ledare ska få växa i ansvar. Det är dags att börja praktisera det vi så länge visionerat om. Sen vi blev en egen organisation har denna fråga blivit tydligare för oss. Hur blir vi en kropp, en gemenskap och inte isolerade öar?
Hur får vi församlingen att spegla dagens samhälle och möta de behov som vår tid brottas med?

Ett av våra uppdrag som ungdomsorganisation har varit att föryngra och förnya församlingsrörelsen. För att det ska bli mer än fina ord behöver vi förändra sättet vi arbetar på som samfund. Vi vill flytta ihop och tillsammans verka som en hel kropp igen. Vi vill ta avstamp i vår
historia och vårt arv och med samma längtan och glöd som våra föregångare bygga en församling som är relevant för vår tid. En församling där
ung som gammal lever tillsammans och delar tron.”

 

Häng på för nu är det spännande samtal som väntar!

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Jag Gillar Jesus skriver:

    Kul att ni satsar på unga!
    Vill dock understryka att jag är 100% övertygad om att samfund är från Satan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s