förnyelse eller förvaltarskap

20130507-072314.jpg

Vi åkte till Afrika för att vara med på en konferens för unga ledare. Ca 50 unga ledare från fyra länder i södra Afrika var samlade för att ta nya steg i sitt ledarskap.

Det intressanta med resan var att jag insåg hur vi brottas med liknande frågor. Rörelserna i Afrika som är en frukt av den väckelse vi hade i Sverige i början av 1900-talet och rörelserna i Sverige står vid samma vägskäl.

20130507-072406.jpg

Hur går vi från att vara förvaltare över något som en gång sprudlade av liv till att ännu en gång få bygga med entusiasm?

20130507-072452.jpg

Hur går vi vidare från all positiv och negativ erfarenhet för att bryta ny mark?

20130518-164818.jpg

Det var inga fyrverkerier på den här konferensen. Inga stora skaror kom till tro. Men jag tror vi intog ny mark. Och det tror jag är en förutsättning för att komma vidare både där och här hemma i Sverige. Jag fick höra hur kristenheten i Afrika är fler mil vid men bara någon millimeter djup. Att få människor att bekänna Jesus som Herre i sina liv är tydligen inte så svårt. Att få dem att leva som efterföljare är en större utmaning. Jag hoppas det här bara är en början. Jag längtar så efter det där sprudlande livet som jag vet tillhör Kristi kropp.

20130518-165013.jpg

Och hur vi än vrider och vänder på det. Oavsett om vi vill det eller inte. Så är vi på väg mot större förändringar. Det handlar inte om några enstaka personers önskan. Det ligger i Guds natur.

Ser fram emot kommande veckan då vi inom EFK ska prata mer kring de utmaningar vi står inför som kyrka i Sverige idag. Ser fram emot att få fortsätta fundera på förnyelse och vad det innebär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s