utmanar systemen

I helgen var jag med om något spännande. Eller spännande och spännande. Det var kanske inte så man föreställer sig hur rörelsens möten såg ut i början med livliga diskussioner om hur man bäst organiserar sig för att utbreda Guds rike.

Men det var iallafall det vi samtalade om på EFKs representantskapsmöte. Församlingar inom rörelsen hade skickat ombud (eller ja en fjärdedel av rörelsens församlingar hade gjort det) och vi möttes för att prata hur vi organiserar oss framöver.

EFK UNG har under en längre tid varit i en process där man ifrågasatt de invanda systemen och organisationsformerna. Och vi har tagit små steg under de senaste åren för att testa något annat. I helgen la vi fram ett förslag om att flytta ihop med EFK och bilda ett nytt kollektiv. Och de som var samlade var överens om att det är det vi önskar göra som rörelse! Samtalen var inte så livliga, men de var engagerade i frågan! Jag är så glad att tillhöra ett sammanhang som vågar tänka nytt. Även om det är på bekostnad av något man själv byggt upp.

Nu väntar jag med spänning på EFK UNGs årsmöte där det avgörande beslutet kommer att tas. Årsmötet kommer vara på Götabro den 16/6 kl.11.00-16.00 och alla som känner sig unga och är medlem i en EFK församling är välkomna. För att få rösta behöver du vara ombud, ta kontakt med din församling och se vilka som utsetts till ombud för EFK UNG om det inte är någon utsedd hinner ni med det innan söndag (sista anmälningsdagen). Anmäl dig här!

Vill du i efterhand höra mer om vad som sades under helgen kan du hitta en hel del på #efkrep

Om du vill läsa mer om det som hände i helgen så finns det artiklar på Dagen som du  kan läsa. (Eller ja du måste trycka på stoppknappen så fort texten syns för annars kommer du till pärleporten och då kan du inte läsa texten längre.)

Läs också här där det står mer om helgen!

(Man kan ju oxå skaffa en prenumeration, då får man tillgång till alla artiklar i tidningen jämt.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s