start på någonting nytt

Senaste tiden har jag grubblat väldigt mycket. Mycket tankar och känslor i en ända berg och dalbana. Det är nämligen så att jag står vid ett vägskäl något som praktiskt taget varit mitt liv i två år går mot sitt slut. Och jag öppnar dörren för nya äventyr.
Imorgon, söndag, har vi årsmöte på EFK UNG och efter den dagen är jag inte längre ordförande i styrelsen. Det låter så mekaniskt och stolpigt det där. Men att vara ordförande i EFK UNG är allt annat än det! Det har varit två utmanande, roliga och tuffa år. Jag har suttit i styrelsen bra länge men för den här uppgiften har det inte riktigt gått att vara förberedd. Vår organisation är ung och har alltid varit lite kaxig. Den har även fått utstå en del av att hela tiden stå i ett vinddrag. Under min tid som ordförande valde vi att pausa vissa bitar för att hitta en stabil plattform. Vi har fört samtal med EFK under alla år och kanske mer intensivt de senaste åren.

Förra året slutade fem rävar i styrelsen och kvar var jag och ett gäng härliga nya taggade på uppgiften. I år slutar ingen (jag står med för omval till styrelsen men inte som ordförande) och vi har gett valberedningen uppdrag att ta fram förslag på ytterligare tre personer till styrelsen. Och samtidigt kommer vi med förslag om att lägga ned vår organisation. Hur går det ihop? Jo vi tror inte att det här är slutet. Vi tror det här är början på någonting nytt.

Och det blir det för mig med. Jag avslutar nu ett kapitel som dubbelarbetande och påbörjar någonting nytt. Det känns skönt och sorgligt på samma gång. Jag kommer ju aldrig sluta vara engagerad i dessa frågor. Men vill lämna utrymme för mer nu. Gå vidare dit längtan för mig.

Jag har påbörjat processen genom att slutföra några av alla mina projekt hemma och i mitt liv. Tar ett steg i taget och försöker jobba grundligt. Vill inte stressa vidare utan med lugna andetag se vad Gud har förberett mer i min väg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s