handlar kanske om olika gåvor

Jag är på tågluff och igår gick vi på en guidad tur genom Berlin. Vi har fått se platser man sällan ser med turistbussarna gått kilometer mellan olika stadsdelar och gatukonstupplevelser. Och allt avslutades med att vi hamnade på ”yaam” som är som ett stort strandhäng. Fullt av restauranger och skateramper, volleyplaner och solstolar. Det drivs av en ideell organisation som finns där för att värna om kultur och konsten som finns i de unga initiativen. Men de ska lägga ned detta härligt sprudlande ställe. Nåt företag har köpt marken och ska bygga hotell där. De har tydligen fått ny mark bara ett stenkast därifrån. Men guiden sa att det inte kommer bli detsamma. Det kommer inte bli lika bra.

De där orden har hängt kvar i mig. Det kommer inte bli lika bra efter denna framtvingade förändring. Hur ofta tänker vi inte så? Hur ofta tänker inte ”kyrkan” så?

När jag tänkt på det där väcks en vrede inom mig. Vadå kommer inte bli lika bra?! Vem har bestämt att det måste vara så?! Vem har bestämt att förändring inte kan leda till att det blir sjukt mycket bättre?!

Jag tror det handlar om olika gåvor. Några har gåvan att förvalta och gör det väldigt bra. Men förvaltandet har ibland nackdelen att man inte klarar av att anpassa sig efter förändringar. Och kanske ska det va så?

Jag tror att vi måste våga ta fram olika personligheter/gåvor för olika uppgifter. Har vi bara förvaltare kommer verksamheten till slut dö ut. För det blir större och större avstånd till dem som startade det som nu förvaltas.

Jag tror att det också behövs entreprenörer i Guds rikes byggprojekt. Som vågar visionera nytt och stort när kyrkan tvingas till förändring. Som vågar tro att livet, tron och Gud är större än allt det fantastiska som redan hänt. Att vi kan få se ännu större välsignelser, vara med om ännu större under och se ännu fler få sina liv förvandlade av Guds rike.

Det är inte kaxigt eller respektlöst. Det är så Gud har tänkt tror jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s