om att dela saker

20130728-224107.jpg

Jag är på semester och njuter just nu av härliga dagar på en ö i Kroatien. Har det hur lyxigt som helst.

20130728-222705.jpg

Många som åker på semester skriker ut sin lycka över att slippa Facebook, Twitter och instagram. Som om det är några måsten man håller på med under den tiden då man ska vara ordentlig. Och sen när semestern kommer då vill man va fri från dem. Jag har inget problem med att många mår bra utan dessa sociala medier. Men jag har problem att de för över sina känslor även på hur mitt användande är.

Jag älskar dessa mötesplatser. Att ta en bild och veta att jag får dela den med människor jag tycker om. Det betyder något för mig. Jag mår bra av det. Det kanske har att göra med att jag är ensamstående. Eller att jag har ett onaturligt behov av social kontakt. Men sån är jag.

Därför delar jag med mig av en hel del upplevelser från min semester. Live. För det tillför en till dimension. Det blir en del skrytbilder och andra på glassar, gatukonst och fina byggnader.

20130728-223255.jpg

Det här med skrytbilder är en annan sak jag stör mig på. Vi ska liksom inte tillåtas vilja dela saker med varandra, inte heller riktigt fina och bra saker. Helst av allt ska vi mest lägga upp skämsbilder. Att lägga upp en bild på en fin middag man lyckats laga, en vacker solnedgång eller klassiskt utflyktsmål anses fult.

Alla dessa regler som folk sätter upp för att skilja fint och fult. Det hämmar glädjen och kreativiteten tycker jag.

För mig är friheten bland det viktigaste som vi har. Därför väljer jag konstant att motarbeta alla former av regler eller kultur som vill hämma friheten, som vill låsa in i små lådor, begränsa eller ta udden av glädjen.

Och om jag tycker det är roligt att dela bilder så gör jag det. Det innebär inte att jag inte kan njuta under tiden jag upplever det. För mig ökar det njutningen och hjälper mig att vara i det där nuet.

20130728-223857.jpg<br

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. David Willgren skriver:

    bra. mycket bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s