fasta och tiden som rinner iväg

Jag tittade igenom förra årets kalender lite snabbt för att leta uppgifter till mitt arbete idag. Och jag blev helt snurrig av allt innehåll jag fyllt varje vecka med. Hur orkade jag? När man är mitt i den där snurren så tänker man inte ens på hur mycket saker man pressar in.

För någon dag sedan pratade jag och några vänner om livet som det där ekorrhjulet och hur livet bara kan snurra på i hög takt. Man gifter sig, skaffar hus och barn och har massa saker som man MÅSTE göra. Rätt vad det är har det gått 10 år och man undrar vad som hände. Ska det verkligen vara så? Måste vi leva på det sättet? Måste vi bli offer för de där sakerna som alla andra gör? Eller finns det en annan väg att gå?

Jag vill tro det. Jag vill tro att man kan välja en annan livsstil. Självklart inte utan att det kommer kosta på, både i livsstil och i vänskaper. För det är inte säkert att alla vill hänga på i ett annat sätt att leva. Det är inte säkert att alla är bekväma med de som vågar välja att inte följa mallen.

På onsdag börjar fastan. Det är en tid att se över sitt liv och sina prioriteringar. Vilka levnadsmönster har jag som hindrar mig från att leva ett liv helt och fullt i Guds sanning? Vilka val gör jag på rutin som tar mig bort från Guds kärlek? Vad i mitt liv hindrar mig från att göra de där sakerna som jag innerst inne längtar så gruvlig efter? Men det är inte bara en tid att ställa frågor. Framförallt är det en tid att välja andra vanor. Ta bort eller lägga till.

Jag fungerar så att det är lättare för mig att tänka att nu ska jag börja med något nytt än att nu ska jag sluta göra något av det jag alltid gjort. På så sätt kan jag lura mig till nästan vilka förändringar som helst. För jag gillar nya saker!

På onsdag vill jag på nytt starta en period där jag genomskådar mitt liv och mina val och sedan väljer till saker som tar mig närmare Guds kärlek.

Jag håller på och förbereder för det hemma. Min soffa ska ut till förmån för ett skrivbord. Jag ska sluta dega i min soffa efter jobbet och istället sätta mig vid ett skrivbord, se ut över min vackra innergård och skriva mer.

Vilka val tänker du göra i veckan för att komma närmare din innersta längtan?

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Jag är imponerad över att du är så praktisk i din fasta. Jag har själv svårt att vara det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s