ökenperioder och möjligheten att växa som människa

Jag sitter fortfarande med mina förberedelser inför morgondagens predikan. Jag ska prata om fastan, om de 40 dagarna som Jesus var i öknen. Och om hur öknen kan fylla en viktig funktion i vårt andliga liv. Jag tänkte jag kunde bjuda på en bit av predikan!

 

”Kanske kan man se ökenperioden som en tid då Jesus fick möjligheten att växa in i den kallelse Han hade över sitt liv. Kanske kan man se på ökentiden på det sättet?

Jesu tid i öknen hjälper oss att förstå hur våra egna liv ser ut. En film som jag älskar att se heter Evan Almighty. Den handlar om en vanlig amerikansk småbarnsfamilj. Pappan får nytt jobb och de köper nytt hus och flyttar in i deras nya liv. Strax innan detta har pappan som heter Evan bett om att få vara med och förändra världen. Strax efter att han börjat sitt nya jobb som lokalpolitiker börjar det hända skumma saker. Det visar sig att Gud hört hans böner och vill använda Evan för att förändra en väldigt specifik situation i hans bostadsområde. Han skulle bygga en ark. Detta gjorde att hela familjen blev utsatt för ifrågasättande. Evan hade inget val. Hans fru brottades med det som hände med hennes man, en kväll bad hon att familjen skulle komma närmare varandra i sin kärlek. Så kommer då scenen som jag tycker är så otroligt stark. Frun har rest iväg med barnen och lämnat Evan kvar med sitt bygge. Hon sitter på en restaurang och funderar hur allt kunde bli så här tokigt och Gud kommer fram till henne. Han ställer en rak fråga. Om någon ber om att familjen ska komma närmare varandra, tror du Gud ger mer kärlek eller ger en möjlighet till att låta kärleken växa till varandra? ”

 

Jag tycker den här filmen Evan Almighty är så otroligt stark. Det finns många delar i den som talar till mig. Men allra särskilt den där delen då Gud talar med Evans fru. Jag letade en kort stund och hittade sedan just det klippet på youtube. Så jag tänkte jag kunde avsluta dagens post med det!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s