konst och mission

Idag gick jag till blomsterhandeln och köpte några nya lökar. Det var ungefär det jag hade energi till. Jag har även fått hjälp att storhandla så att jag inte behöver gå iväg till affär´n på några dagar. Min plan nu är att fokusera hemma. Jag har en lista på saker att fokusera på.

En grej jag ska lägga lite fokus på att få klart är inför en föreläsning jag ska hålla nästa vecka om kultur i missionen. Jag ska få berätta om hur man kan använda sig av olika kreativa uttryck för att nå ut och bygga relationer. Detta är något jag brinner för och jag ser fram emot att få vara med på hela dagen och höra andra berätta om sina erfarenheter. Om du vill veta mer om själva dagen kan du kolla in den här sidan.

Jag tror vi har mycket att lära av konsten och att detta är ett område där vi skulle kunna sprida Guds rike här på jorden på ett mycket lekfullt och enkelt sätt. Men vi har ju en bit att gå överhuvudtaget när det kommer till konsten och kyrkan.

De där lökarna jag köpte idag på blomsterhandeln ska hamna i ett litet arrangemang här hemma. Ett sätt att ta in våren till vardagens ibland gråa tillvaro. Jag tror att vi många gånger måste använda oss av yttre stimulans för att nå in i vårt djupaste jag. Ibland kan det vara svårt att tina upp och då krävs det andra metoder än att bara sitta och vänta. Då krävs det disciplin och det krävs mod.

Nu ska jag göra den där planteringen av lökarna. Som ett agerande rakt in i min själ. Våren är kommen och det som en gång planterats i jorden kommer också att blomma. Det gäller bara att komma ihåg att vattna på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s