oandlig feminist

Nu är ju inte jag särskilt orolig över vad folk tycker och tänker om mig. Det finns så många som verkar gilla mig och det jag håller på med och det räcker. Men jag tänkte ändå att jag skulle berätta att jag som har de här ”oandliga” åsikterna kring jämställdhet också kallar mig för karismatiker. Nej kanske inte på det där stå på scen och gapa sättet. Men jag älskar att vara där Anden är och där människor blir berörda av Gud. I helgen ska jag därför gå på konferens i Brickebergskyrkan där ett gäng från Bethel School of Supernatural Ministry besöker ”Kingdom Culture” som är ett ungdomsarbete i församlingen. Det blir iförsig första gången jag besöker ”Kingdom Culture” även om jag haft ambitionen tidigare. Att leva ett liv där Anden talar är berikande inte bara för en själv. Det är så fantastiskt när man får vara med och be och dela något man tror är från Gud och märka hur det träffar sådär rakt in i hjärtat. Jag längtar efter ännu mer av det där. Ibland längtar jag så mycket att det gör ont i kroppen. Men jag tror den tiden kommer.

 

Och förresten det här med att det är oandligt att tänka på jämställdhet skulle jag bara lite kort vilja dementera. Det är nämligen så att om man slår upp 1 Mos 1:26 så står det att Gud skapade människan till Hans avbild. Vi människor blev skapade till att vara lika Gud och vi tillsammans skulle råda över djuren och naturen.

Men sen kom syndafallet och ändrade på spelreglerna, 1 Mos 1:16 .

Jag tror att som frälst människa tillhörande Guds folk och med uppdrag att utbreda Guds rike så ingår ett arbete att återställa ordningen som var innan syndafallet. Alltså att kvinnan och mannen skulle bli likvärdiga avbilder av Gud. Därför tror jag att vi behöver titta på strukturer och vad som bestämmer vår norm idag. Därför att vi är präglade av en värld fallen i synd och vi som kristna behöver ta på oss andra glasögon och se världen ur Guds perspektiv. Det här gäller såklart inte bara frågan om kvinnans roll utan om alla människor oavsett hudfärg och ursprung. Vi behöver börja med att erkänna att vi omedvetet väljer bort människor på grund av att de inte stämmer överens med den bild vi har av hur en ”ledare” ”pastor” eller ”lärare” bör se ut och vara i kyrkan idag. Vi måste ta ansvar för vad som präglar oss och våra ambitioner och tillsammans staka ut vägen mot det som är allas vårt gemensamma mål. Hur gör vi det bäst? Jo genom att utrusta varenda en som längtar efter att bli använd för Guds rike. Igår såg jag en mycket bra dokumentär som sätter fingret på vad jämställdhetsarbete och norm är. Den handlade om hur det är att vara färgad och växa upp i Sverige. Den är mycket sevärd och du kan se den på den här sidan.

 

och om du blev sugen på att komma med på konferens kan du få mer info här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s