tröst i det som alltid består

Jag tänkte försöka skriva något om mina tankar på det här med att vara ett fladdrande löv i kristenhetens vindar. Titt som tätt kommer det en trend inom frikyrkan, det kan vara alltifrån att be på småländska och ha skinnkavaj till att be dygnet runt en hel vecka eller springa på stan och berätta att Gud älskar dem. Dessa ”trender” är i grunden goda (förutom det där med att be på småländska och ha skinnkavaj.. det är bara konstigt..). Men de gör något med oss som gör mig orolig.

 

Jag tror att Gud ALLTID vill göra under, jag tror att Han ALLTID KAN göra under. Jag är dock inte riktigt klar med varför det ibland uteblir även om det gör det. Men jag ifrågasätter inte Guds vilja och förmåga. Varför? Jo därför att det står i Bibeln att Gud är vår läkare, och att vi kan be om vad som helst i Hans namn och att vi kan få se större under än dem Jesus gjorde. Jag tror på de orden och jag tror de gäller alltid, oavsett hur mycket vi ser av det.

Jag tror att Gud ALLTID vill väcka människor till större hängivenhet, tillbedjan och nöd. Jag tror att Gud ALLTID vill möta oss i vår längtan och i våra behov. Varför? Jo därför att det står i Bibeln att Han är den Han är. Att Han aldrig förändras, att Han älskar oss barn så mycket att Han sände sin son. Det gäller alltid. Det är inget som pausar ibland och då Gud måste ifrågasätta sina känslor ett tag innan Han kan bli aktiv igen. Gud är den Han är. Och det är en oändlig tröst. Gud är inte som vi människor som är rotlösa och kan ändra uppfattningar eller känslor på sekunder. Han är inte rädd och Han är inte någon som säger att det inte är möjligt. 

 

Men i bland känns det som att vissa tänker så om Gud. Och att det gäller att haka på ”trenden” för att riktigt förstå när Gud är på g så att vi kan hänga på. Just nu kan en sån ”trend” vara new wine eller Bethel. Har hört och fått mycket gott från dem båda. Men jag ogillar känslan när jag som inte hakar på detta till 100% blir ”utanför” och inte riktigt räknas som en av de ”som fattat grejen”. 

 

Jag blev drabbad av 24/7 rörelsen den gav mig ett bönespråk och har inspirerat mig mycket. Jag läser ofta 24/7 visionen och ber över den för mitt liv. Att det där som får mitt hjärta att brinna aldrig aldrig ska slockna. Men jag har också varit med om tider då jag undrat om det här verkligen ”funkar” för nu har vi ju använt oss av metoderna enligt instruktionerna och det funkar ändå inte. Detta har skapat frågor i mig, än värre det skapade distans mellan mina vänner och Gud. En del så pass allvarligt att jag tror de fortfarande har svårt att be till Gud. Man körde på för hårt i metoderna.

 

Alla ”trender” eller ”metoder” som kommer från olika håll är otroligt inspirerande och är till stor välsignelse. Men det finns en fara att vi lockas att tro att det är genom denna specifika metod som Gud just nu är verksam. Inte någon annanstans eller på något annat vis. Det är att göra Gud väldigt mycket mindre än Han är.

 

Gud vill ALLTID möta oss. Han är ALLTID nära oss speciellt när vi ber att Han ska vara det. Och det finns en otrolig vila i det. Jag behöver inte jaga en specifik metod eller vara med i ett särskilt nätverk eller sammanhang för att få vara där Gud är. Han är här och Han talar till mig när jag är förståndig nog att lyssna. Under en tid då det varit sådär kämpigt så insåg jag en dag att Gud är som en vägg. Han står kvar där jag lämnade Honom, i ur och skur  och genom alla år. Och jag kan i stunder få luta mig mot Honom och finna vila vid väggen, ibland kan jag söka skydd där när det stormar. Och väggen kan stötta mig när jag har svårt att stå själv. Det är en sån obeskrivlig tröst när livet rasar (för det gör det även för oss kristna det är bara det att vi är dåliga på att prata om det). Jag behöver inte jaga Gud i den senaste trenden och hoppas att Han har tid att möta mig. Han finns här bredvid just nu och om jag bara är stilla nog kan jag höra Hans andetag.

Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. Emma Sjögren skriver:

  Hej och tack för allt fina du skriver! Har nyss börjat läsa din blogg och tycker att du skriver så mycket bra saker som jag verkligen ofta håller med om. När det gäller det här med trender och vad som är inne så tror jag att det är ett ”Örebro”-symtom! Inget bra frikyrkosymtom tyvärr och då vill jag bara säga att här utanför Örebro (skaraborg) vet folk inte vad bethel eller new Wine är ens, vilket inte alltid är så kul men jag tycker det är så skönt att slippa det här med trender och vad som är inne just nu inom frikyrkan mm. Därför tycker jag det är positivt att du inte köper allt till 100% hela tiden, det är bara sunt!! Men när jag hör sådant vill jag bara skrika: Kom hit! Vi behöver er!! Här hakar vi inte på trender så lätt men vi behöver däremot människor som brinner för Jesus och för församlingen! Några tankar bara!

  1. yosofine skriver:

   Hej! Tack för dina tankar! Jag tror inte bara det är ett Örebro fenomen men kanske ett storstads? Oavsett vad som är faran att vi tror att bara vi lyckas med den här nya metoden så är väckelsen här.. och det tror ju inte jag. Jag tror ju att den kommer när vi själva vågar väckas i det som vi sover i i just den här tiden. Gud rör vid våra hjärtan och vi får hjälp via olika sammanhang som får gå före. Det som är härligt med alla dessa sammanhang är att vi kan få inspireras av dem oavsett var vi bor. För det är så lätt att söka på youtube och ta del av både möten och lovsånger.

   Det är många människor som känner att de ska flytta till olika orter för att sprida den glöd de funnit. Det är fantastiskt tycker jag! Ett steg i detta är ju att i församlingen eller husgruppen börja be om att Gud ska kalla folk att flytta till Skaraborg eller var det nu kan vara. Och sen vila i att Gud också kommer göra det, Han lämnar ingen i sticket!

 2. jonasochjosefin skriver:

  Tack för att du delar dessa tankar. ..en grej som jag har återkommit till när det gäller det du skriver om är att när det sker ett Guds under av något slag så är det inget bevis på att man har rätt metod, rätt teologi, rätt livsstil- det enda som bevisas är Guds NÅD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s