den röda tråden

När jag bodde hemma hos mina föräldrar och fortfarande hade tillgång till ett piano så brukade jag sätta mig ned och sjunga en sång som tröstade och satte riktning. Det är en sång som heter typ ”allt i min hand” och Charlotte Höglund sjöng den på någon av skivorna hon gjort.

Jag tänker på den texten ibland särskilt de tider då livet ser lite mer oklart ut och vägarna fram inte alls känns så tydliga eller spikraka. Ibland till och med när det känns som att vägen försvann och inget finns kvar. Då brukar jag tänka på att jag i efterhand kommer se den röda tråden.

Jag tror det finns ett tydligt samband mellan det jag ber och vad som händer i mitt liv. Om jag ber att Guds vilja ska ske i mitt liv, om jag ber Honom leda mig. Om jag ber att Gud ska hela mig och utrusta mig och använda mig. Vad blir resultatet av de bönerna? Ett framgångsrikt liv utan guppar i vägen och bara glädjetjut och hallelujarop? Nja, jag tror på det med, men jag tror också att Gud tar en igenom olika bitar i livet, olika dalar, för att vi ska bli mer hela och framförallt för att vi ska förstå exakt hur stor Gud är. Och det tror jag inte alltid man gör om livet aldrig bjuder på motstånd. Det är iallafall inte så det sett ut i mitt liv. Varje gång det har känts som att hoppet är ute, som att vägen tar slut och kvar är en avgrund. Varje gång jag nått en ny botten. Då har Gud från ett håll jag inte vågat tro på, eller ens kunnat föreställa mig kunde finnas kommit och öppnat ett fönster.

Gud lovade oss inte guld och gröna skogar men Han har faktiskt lovat att alltid vara med oss! Och inte kan det vara så tokigt att Han släpper ned oss i tåredalar utan att Han kommer leda det till ännu större välsignelser i våra liv? Nej det är totalt obegripligt att det skulle vara så! Och ber vi om Guds ledning så får vi också vila i att Han gör just det även om det blir till raka motsatsen mot det som jag själv tänkt är Guds väg. Min uppgift kanske inte alltid är att berätta för Gud exakt vilket bönesvar Han ska ge utan be och vila i att Gud är med och leder allt till det bästa möjliga. Därför är ”ske Din vilja” bland det bästa man kan be mitt i det mest hopplösa av situationer. För något annat vill man ju egentligen ändå inte ha. Eller hur?!

Här är texten på sången jag brukade sjunga. Den håller än idag!

Jag är hos dig
när problemen tar all din tid
när ditt liv verkar meningslöst
då är Jag där!
Jag är hos dig
fast du inte har märkt det än
fast du inte kan tro det nu
så finns Jag där!

Och Jag har allting i Min hand,
din framtid har Jag stakat ut
Jag vet ju allt vad du behöver
dag för dag
Var inte rädd; Jag älskar dig!
Du kan lita på mitt ord
och du skall se att Jag har allting i min hand!

Var inte rädd
när du tänker på nästa dag
när du inte kan somna om;
du har ju Mig!
Var inte rädd
fastän andra kan glömma dig
fast du känner dig värdelös
Jag tror på dig!

Och Jag har allting i Min hand,
din framtid har Jag stakat ut
Jag vet ju allt vad du behöver
dag för dag
Var inte rädd; Jag älskar dig!
Du kan lita på mitt ord
och du skall se att Jag har allting i min hand!

Tänk vilken dag
när vi möts efter färdens slut
och du ser att den väg du gått
va din väg till Mig;
då ska du se att i din väv
går en tråd genom allt
och förstå att Jag har allting i min hand!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s