när Herren kallar vill jag följa

Det har varit väldigt tyst från mig här den senaste tiden. Det var inte riktigt planerat men det har varit nödvändigt. Det har nämligen varit högt tryck i livet och jag har behövt landa i allt som hänt runt omkring och i mig.

För lite mer än ett år sedan började jag mer aktivt be att Gud skulle leda mig vidare i längtans riktning. Jag ägnade sommaren åt att ge mig och mina drömmar utrymme genom att åka på en lång upptäcktsfärd genom Europa och avslutade sommaren med att åka till England och delta i en lovsångsfestival som pågick dygnet runt i tre dagar. Jag ville inte fastna och ville med mina val förra året markera både för mig och Gud att jag menade allvar. Sen åkte vi i familjen till Liberia och jag fick återse mitt barndomsland, det hem som jag återvänt till alla mina flyktdagar. Där kallade de mig pastor och ville att jag skulle predika i församlingen vi en gång tillhört. Jag predikade tre gånger under julveckan och avslutade med att hålla en nyårspredikan. Någonting började växa sig starkare inom mig.

Väl hemma igen fortsatte utmaningarna. Efter en helg i februari tog jag mod till mig och skickade iväg ett mail där det stod att jag önskade samtala om min kallelse till församlingstjänst. Bara någon dag senare och utan koppling till det mail jag just skickat får jag ett massmail där en församling utlyser en tjänst, en tjänst som fick mitt hjärta att börja brinna.

Eftersom de inte annonserade efter en pastor vågade jag påbörja ett samtal med dem. Vi samtalade och ställde frågor till varann. Några dagar efter att jag besökt församlingens styrelse ringer telefonen och jag får veta att styrelsen har kommit fram till att de inte vill anställa mig till det de annonserat om utan de önskade kalla mig till pastor med inriktning på att nå ut till församlingens omgivning.

Och här sitter jag nu 7 veckor senare och räknar ned söndagarna till den sista i augusti då den där drömmen jag trodde var flera år framåt i tiden går i uppfyllelse. Hörni.. Jag ska bli pastor!!!

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Micael Grenholm skriver:

    Förstås! Grattis! 🙂

  2. Jonas Melin skriver:

    Det där var riktigt roligt att höra! Grattis till dig, Josefin. Jag gläder mig verkligen för att du får ta detta steg och önskar dig Guds välsignelse i tjänsten. Jag hoppas att vi möts IRL någon gång.

  3. MariaKCruz skriver:

    Än en gång… Stort grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s