jag behöver din hjälp

Idag nåddes jag av ännu ett mail som tog tag i hjärtegropen. Ännu en sjuksköterska har insjuknat i Ebola och läget är inte bra för henne. Det är den femte sjuksköterskan sen i mars som insjuknat i denna virusinfektion på sjukhuset i Foya, Liberia. Tre månader innan första patienten insjuknade i Ebola i Foya var jag där och besökte sjukhuset. Jag känner de här människorna, vi firade jul ihop. Jag var då så utmanad och imponerad av församlingen i Foya som drev både skolan och sjukhuset som svensk pingstmission en gång startat. Det är väldigt ödmjukande att komma på besök till människor som med väldigt lite resurser, begränsade möjligheter och kontakter ändå kan göra så mycket för sitt närområde.

Just nu kämpar de i en av de värst drabbade regionerna mot Ebola-epedemin. På nyheterna den här veckan har man konstaterat att Liberia är det land som är hårdast drabbat av epidemin den här gången. Ett land som för mindre än 15 år sedan avslutade ett långt och våldsamt inbördeskrig. Folket är redan utmattade av rädsla och trauman. Nu drabbar ett virus dem som för många skapar en ännu större fruktan för döden. 

 

Vi har varit i kontakt med våra vänner i Liberia sen vi kom hem i januari och vi har följt utvecklingen på nära håll. I somras började vi samla våra kontakter och tillsammans försökte vi få några organisationer att hjälpa. Nog för att våra böner gör skillnad och många församlingar med relation till Liberia har varit engagerade i bön länge. Men nu behöver sjukhuset också skyddshandskar, transportmedel för att nå ut i byarna och klorin. Erikshjälpen, PMU och Läkarmissionen tog på kort tid beslut om att hjälpa våra vänner i Foya. De tre organisationerna har avsatt 50 000kr vardera och har dessutom enskilda insamlingar som går till detta ändamål. Jag skriver dessa rader därför att jag vet att vi tillsammans kan göra stor skillnad för dessa vänner! Jag har inte många tusen på banken men jag kan ge något av det jag har, kanske finns det någon mer som känner likadant? Om du inte kan skicka pengar så hoppas jag iallafall att du vill lägga till Foya i din dagliga bön! Vi har startat en facebooksida till sjukhuset, där kan man om man vill följa utvecklingen lite och framförallt skriva en hälsning. Jag tror att de som just nu kämpar där nere skulle må bra av att veta att det finns andra, i det där landet långt borta som en gång startade upp den verksamhet de sliter i, nu är engagerade och bryr sig! Kan vi inte kärleksbomba dem lite på de sätt vi kan?

Om du vill kolla in facebooksidan klickar du här.

Klicka på länkarna i texten för att komma till insamlingssidorna. Det spelar ingen roll vilken organisation du väljer för pengarna kommer fram! Tack för att du tog dig tid att läsa! Nästa gång jag skriver om Liberia tänker jag bjuda på lite av mina bilder från resan!

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s