kanske en anledning till varför kd ligger under spärren…

Läste just en text på DN Debatt om att vi måste diskutera en gräns för hur många människor vi kan hjälpa undan krig och förföljelse. Det hade kanske inte varit så överraskande om det varit ett främslingsfientligt ungdomsparti som stod för denna debattartikel. Men det som gör mig riktigt ursinnig är att det är det kristna demokratiska partiets ungdomsförbund som står bakom (KDU alltså). Är ”krist demokrati” något annat än demokrati på kristen grund? Eller demokrati enligt Kristus? För i så fall behöver vi inte engagera oss mer i frågan. Då får de väl hålla på bäst de vill.

 

Men om det nu är så, vilket de i alla fall tidigare hävdat och på något sätt har sin grund i, är ett demokratiskt parti som vill lyfta fram kristna värderingar så vill jag med bestämdhet protestera!

 

Har i veckan gått och blivit upprörd på att det KD verkar gå i val på här i Örebro är ”slopa tv-avgiften”. För det första visste jag inte att det är en fråga som ens berör kommunpolitiken. Och för det andra VAD HAR DET MED KRISTUS ATT GÖRA?!

 

Ärligt talat, om vi nu ska ha ett parti som säger sig vara någon form av röst från oss kristna i landet vore det lite bra om de stod för något man kan känna igen från Bibeln. 

 

Jag har ett förslag på några få punkter man istället skulle kunna lyfta högre upp på agendan enligt Kristi eget exempel:

-frambär ett glädjebud till de fattiga.

-förkunna befrielse för de fångna

-syn för de blinda.

-ge de förtryckta frihet

 

Det var allt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s