om valet och ångesten

Nu är det bara några dagar kvar till det här valet som på så många sätt känns så ödesmättat. En del sitter redan och biter på naglarna av nervositet över resultatet. Hur ska det gå? Hur ska det gå med oss? Hur ska det gå med vårt land? Vilka kommer gå segrande ur detta val?

Fruktan börjar spridas och känslan av panik är nära. Överallt pressas man att ta rätt beslut. Jag kan inte vara social utan att idag bli påmind om valet och mitt stora enorma ansvar som ligger i att välja RÄTT parti. Ingen vill säga vilket men vi ska lyssna på vårt samvete. Ångest, stress och känslan av kontroll. Jag vill tvinga folk eller folk vill tvinga mig in i olika tankespår. VI har panik. HUR SKA DET GÅ?!

I tisdags mötte jag en av mina fina vänner och vi åt middag ihop och pratade som alla andra om valet. Och så sa hon att det pratat om detta på husgruppen (böngemenskap hemma hos någon) och att de då konstaterat en sak. Och det var som att den insikten skingrade molnen även över mitt middagsbord den kvällen.

Oavsett hur det går i valet, oavsett vem som vinner och vem som förlorar. Oavsett vilka makter eller tankegångar som får utrymme framöver. Så har vi kristna fortfarande samma uppdrag. Oavsett.

Vi ska fortsätta be för dem som styr vårat land.

Vi ska fortsätta predika frihet för de fångna.

Vi ska fortsätta besöka dem som sitter i fängelse.

Vi ska fortsätta klä dem som är utan kläder.

Vi ska fortsätta hjälpa de som är i nöd.

Vi ska fortsätta tro att det finns ett ljus som är starkare än vilket annat mörker som vill ta över och förblinda oss och fånga oss i hopplöshet.

Oavsett.

Det kan mycket väl vara så att vi blir kallade att göra detta ännu mer intensivt än vi gjort på mycket länge. Men det tror jag bara är bra för oss. Vi har haft det så bra så länge i kyrkan att vi glömt bort hur det är att lita på Gud när det blir svårt.

Så jag vill uppmana dig. Gå och rösta. Och sen efter att du röstat, fortsätt då göra val hela tiden efter det du tror är bäst för Guds rikes utbredning runt omkring dig. Ingen blir räddad genom ett politiskt system endast en kan rädda och Han är inte beroende av politiska färger.

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s