nytt år med nya möjligheter

De senaste åren har det blivit tydligare för mig att jag är en person som behöver rutiner. Det skapar dock ofta stora konflikter i mig eftersom jag också är en notorisk upprorsmakerska när det kommer till rutiner och vardagsregler. Men i år tänker jag ta mig lite i kragen och fortsätta på drömmen om ett vardagsliv med goda rutiner.

En god rutin som jag saknat är att skriva ofta. Därför har jag tänkt att jag till en början ska skriva ett blogginlägg varje torsdag. Torsdagar är bra på så mycket och det är en dag då jag tror jag kan ha ro att få något skrivet på. Så det är ett löfte jag gett mig för det nya året.

En god vän till mig bestämmer vid varje nytt år mål för det kommande året. Det kan vara ord, en attityd, eller ett beteende som hon under året vill jobba med. Har de senaste åren försökt haka på och det är så häftigt att se i backspegeln hur saker förändrats i livet på grund av att jag haft dessa ord som ledsagare genom allt som händer. För två år sedan var mina ord ”the best is yet to come” och jag tog det lite som en utmaning att inte hålla tillbaka att inte vänta utan att gå och göra, öppna mig och våga mer. Det året reste jag till platser jag aldrig vågat drömma om att få besöka och jag mötte människor och framförallt Gud på ett sätt som jag behövde och längtat efter. Det året mötte jag en ny kärlek som utmanade mig på sätt jag aldrig vågat tro att kärlek kunde. Och jag fick återvända till mitt första riktiga barndomshem. En resa som rörde vid det djupaste av mitt inre. Det vill jag också dela med mig av.

Jag är så tacksam för de där ledorden. Jag har några för det här året med. Jag kommer säkert skriva om dem framöver. Men jag håller dem för mig själv en stund till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s