hoppet som inte sviker oss

Den chock och smärta vi känner av det som hänt i Paris är en del av den vardag som de som flyr över Medelhavet i gummibåtar levt med under flera år.

Kanske kan den här erfarenheten få oss att öppna våra hjärtan än mer för dem som inte önskar annat än att få leva det liv de är skapade för, som vill gå på konsert i frihet, välja själv vilken tro de vill tillhöra och äta mat var de vill i den stad de befinner sig i.

När nu ändå hela världen ber kan vi väl lägga i en växel till för hela IS-paketet? De som idag tar steg mot att engagera sig och som bor i våra länder, de som tar sig in i Syrien för att ansluta sig och alla de som begår hemskheter i Syrien eftersom de ändå inte har något annat att kämpa för. Margot Wallström sa något imorse som tagit tag i mig. De som ansluter sig till IS känner inte att det finns någon framtid för dem, antingen får de acceptera en ohållbar situation eller ta till våld. 

Jag tror på en Gud som det står har fridens tankar och inte ofärdens för att ge mig en framtid och ett hopp. Precis det som så många idag verkar sakna.

Det är dags att vi inser vad vi som kristna bär för skatter, tar emot dem för våra egna liv och sen i högre växel delar med oss av det eviga hoppet som bär i detta liv och hela vägen in i evigheten.

Jag sover under påminnelsen att det finns hopp. Jag behöver det för att veta på vilken grund mitt liv vilar på. Vi jobbar olika det viktiga är att vi inte glömmer bort att fylla på med vad som är sant i våra liv. Det finns gott om händelser som annars kan få oss på fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s