Jesus kom också till de deprimerade.

Jag vill dela en viktig och informativ video om depression. Kanske känner du någon som är deprimerad eller inser att du själv är drabbad. Man vet ännu inte exakt vad som utlöser en depression. Men jag vet av egen erfarenhet att det många gånger kan handla om sår och negativa erfarenheter som stannat kvar i kroppen. De blir som förprogrammerade tankar o reaktioner som inte blir till hjälp när livet blir motigt på olika sätt.

Alltså något som finns djupt i oss, tankar om vårt värde, om vår självbild, om vilka vi är. Ibland kan sår bli en del av vår identitet och personlighet. Det är farligt om det blir så. Då styrs vi av våra sår och blir offer för sårens reaktioner på situationer som inte alls behöver vara relaterade.

Jag tror det är viktigt att förstå varför men ännu viktigare att få hjälp! Jesus kan hjälpa med mod att möta varför. Terapeuter kan hjälpa med rätt frågor och ibland behöver man medicin för att ens ha tillräcklig kraft för att börja.

 
Men man kan bli fri från depression. Jag tror man kan bli helt fri från depression. Jag tror det handlar om att få reda på varför. När man vet roten kan man börja läka. Om man inte hittar en rot kan man be Gud om hjälp. När roten är funnen kan man be tydligare vilka områden man vill bli hel på. Gud kan hela djupa sår som är många många år gamla. Han kan till och med läka sår som gått i arv i familjen genom generationer. Jesus föddes till oss just för att bli vår räddare i den nöd vi befinner oss i. Han kom till de deprimerade med. Jag lovar!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s