det är Gud som kommer med livet

Nu är vi framme vid del 4 av sommarens bloggserie utifrån Hesekiel 37 : Gud fyller på med Ande och liv.

 

9Han sade till mig: ”Profetera, människa, profetera och säg till anden: Så säger Herren Gud: Kom, ande, från de fyra väderstrecken! Blås på dessa dräpta och ge dem liv!”

10Jag profeterade som han hade befallt mig. Då fylldes de av anden, de fick liv och reste sig upp, en väldig här.

 

När vi är trogna Gud och gör det Han kallar oss till. När vi talar tro, hopp och liv in i förtvivlade situationer kommer Gud att blåsa liv. Vi vet inte exakt hur Han kommer förändra situationen. Men vi vet vad Guds löften säger, vi vet vad Guds avsikter är och vad Hans planer för världshistorien är. Det vet vi genom att läsa i Guds ord. Vi är endast en del av den historien och vi får vara med och spela en viktig roll genom att skapa utrymme för Guds Ande att blåsa liv in i det som är dött.

 

Det är inte vi som kommer med livet, det är inte vi som gör undret. Vi lyder genom att låta de gåvor vi har fått bli använda för Guds rike och Gud kommer med livet. När vi inte använder våra gåvor så att de blir till uppmuntran och uppbyggelse i Guds församling, då uteblir livet. När vi inte lyder och talar tro, hopp och liv utifrån Guds liv in i de olika situationer vi befinner oss i. Då uteblir livet. När vi dövar hjärtats nöd för att vi inte orkar lyssna på det förtvivlade. Då uteblir livet.

 

Men när vi gör det Gud har befallt oss att göra. När vi lyssnar på Andens stilla viskningar, när vi lyssnar på hjärtats dunkande, när vi reagerar mot orättfärdigheten då vaknar livet, då blåser nytt liv in i det som är torrt och dött. Då fogas ben samman och täcks av muskler och kött och hud. Då reser sig de torkade benen upp och blir en armé för Guds rike. Det är Anden som kommer med livet. Precis som Gud gjorde Adam levande genom att blåsa in sin Ande i honom kan Han idag ge både enskilda människor och församlingar liv genom sin Ande idag. Du ser kanske bara förtorkade ben, Gud ser en amré.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s